Fotoshoot Boudoir

Een boudoir fotoshoot is een shoot die de laatste jaren sterk in opkomst is, vooral in Amerika. Het is een stijlvolle, sensuele en verleidelijke fotoshoot van vrouwen in lingerie in een sexy stijl. De boudoir fotoshoot wordt over het algemeen enkele weken voor de bruiloft gedaan. Ruim voor de bruiloft zijn de foto’s klaar en kan de bruid het als geschenk geven aan haar toekomstige man.

Boudoir betekenis

Een boudoir is in letterlijke zin een pruilkamer. Het is afgeleid van het Franse woord ‘Bouder’, dat pruilen betekent. In de achttiende eeuw was dit vooral in Frankrijk een populaire kamer. In deze kamer kon de vrouw zich terugtrekken. Het vertrek was meestal elegant ingericht en bevond zich naast de gelegen slaapkamer van de vrouw. In het vertrek kon zij zich wassen en kleden.

De boudoir fotoshoot bij Verboven Fotografie

De boudoir fotoshoot is in Nederland in opkomst, maar nog tamelijk onbekend. Verboven Fotografie probeert de onzekerheid bij de vrouw weg te halen door duidelijke tips te geven met betrekking tot het poseren. De fotoshoot wordt bij voorkeur bij de vrouw thuis gehouden, maar een locatie elders in Nederland of België is ook bespreekbaar.

Werkwijze fotoshoot boudoir

Een aantal weken voor de bruiloft zal de boudoir fotoshoot plaatsvinden. Na een (telefonisch-) kennismakingsgesprek waarin de wensen worden besproken wordt een datum en locatie afgesproken om de shoot te houden. De boudoir fotoshoot duurt ongeveer 60 tot 90 minuten. Een preview van de gemaakte foto’s worden binnen drie dagen aangeboden en minimaal twee weken voor de bruiloft worden alle foto’s aangeleverd, zodat de bruid de foto’s kan bundelen en als geschenk kan geven aan de aanstaande man.